Anna Wiersum, altviool

Geboren te Groningen, groeide Anna op in Velp. Via de muziekschool en privélessen kwam zij al tijdens de middelbare school op de vooropleiding viool in Arnhem. Hier speelde zij veel kamermuziek, o.a. de fluitkwartetten van Mozart en dit gaf veel plezier. Na het afronden van de vioolstudie in Amsterdam ontdekte zij de altviool. Dit instrument bespeeld zij graag in kamermuziekverband. Als violiste is zij sinds 1991 verbonden aan het Gelders Orkest. Daarnaast speelt zij in wisselende bezettingen kamermuziek.Het Waalkwartet is een van die ensembles die zijn ontstaan om zelf mooie muziek te ontdekken en te spelen. In dit geval rondom de bekende fluitkwartetten van Mozart. Het is leuk om dan op zoek te gaan naar nog meer muziek voor deze combinatie. Met deze zoektocht zijn wij nog bezig en dat kan net als de rivier ‘De Waal’ blijven stromen.

Hugo Doesburg, cello

Hugo werd geboren in Amersfoort en groeide op in Egmond en later in Alkmaar. Hij studeerde aan de Muziekpedagogische Academie te Alkmaar en later bij Radu Aldulescu en  Mirrell Jancovici aan het Maastrichts Conservatorium. Daar behaalde hij het diploma ‘uitvoerend musicus’ en de ‘aantekening kamermuziek’.Hij speelt in diverse orkesten, begeleidingsorkesten en doet ook regelmatig studiowerk. Verder is hij samen met zijn echtgenote eigenaar van de VOF Doesburg, een bedrijf in verhuur, in- en verkoop en restauratie van strijkinstrumenten. Hij geeft celloles en  speelt daarnaast in een aantal kamermuziekensembles zoals ook het Waalkwartet, genoemd naar de rivier de Waal in zijn woonplaats.

Heleen de Witte, fluit

Heleen werd geboren in Beek (L) en studeerde aan het Maastrichts Conservatorium waar ze het ‘docerend musicus’, ‘uitvoerend musicus’ en ‘aantekening kamermuziek’ diploma behaalde, telkens cum laude. Daarna studeerde ze nog verder aan de Staatliche Hochschule für Musik te Freiburg im Breisgau bij de bekende fluitist William Bennett. Bij hem behaalde ze het Solistendiplom.Ze was 25 jaar lang vast verbonden aan het Gelders Orkest en stopte daarmee om meer tijd te kunnen besteden aan kamermuziek, muziektheater, dirigeren en lesgeven.

Janneke Roelofs, viool

Janneke werd geboren in Nijmegen, groeide op in Delden en deed tijdens haar studie aan de conservatoria van Enschede en Rotterdam al veel ervaring op in kamermuziek en het repertoire viool-piano. Sinds 1990 is ze als eerste violiste verbonden aan het Gelders Orkest. Naast de grote symfonische werken speelt ze nog steeds erg graag kamermuziek, waarbij er direct contact is met de luisteraar.